Geïntegreerde Technieken

Geïntegreerde Technieken is een behandelmethode volgens de visie van Frank de Bakker, die  zich heeft ontwikkeld vanuit de grondbeginselen van de Amerikaanse arts  A.T. Still. Deze visie heeft als uitgangspunt dat vloeistofstromen de drijvende kracht zijn achter het functioneren van het menselijk lichaam.  Voor het behandelen van klachten volgens deze visie,  is een grondige kennis van de anatomie van het lichaam nodig. Anatomie is de wetenschap die de bouw van de organismen in het lichaam beschrijft, zoals onze organen, spieren, zenuwstelsel, bloedvatstelsel, etc. Andere onderdelen van anatomie zijn tegenwoordig ook de celbiologie, weefselleer, genetica en embryologie. Met name de embryologie is een inspiratie en fundament voor de methode Frank de Bakker.

Ons lijf bestaat uit ongelofelijk veel onderdeeltjes en dit zijn niet zo maar losse onderdelen. Het geheel is meer dan de som van alle onderdelen! Ons lijf kan zich heel goed herstellen (bv. na de griep of een beenbreuk), lukt dit niet meer volledig dan kan het ook nog prima, soms jaren, compenseren….maar het houdt een keer op. We hebben dan  (kleine) klachten die dan steeds vaker opspelen of steeds groter worden en mogelijk uiteindelijk tot ziekte kunnen leiden.

Pijn is een veel voorkomend symptoom, het is een teken dat we ergens in ons lijf een probleem hebben.  Zelfs een psychisch probleem kan leiden tot  lichamelijke pijn. Het verradelijke van pijn is dat deze niet altijd op de plek zit waar ook de oorzaak van de pijn vandaan komt. Met name viscerale klachten (orgaanklachten) hebben die neiging.

Misschien kan ik je  helpen om je symptomen beter te begrijpen en je te helpen met een optimale herstel, door een restrictie/blokkade te verbeteren en je adviezen te geven hoe je zelf je herstel kunt stimuleren. (behandeling, oefeningen, voedingsadviezen en leefstijladviezen).